Ga naar de inhoud

Overzicht

Wat en wie is Chiro Hoegaarden?

Zondag 2 uur: de kerkklok verheft zijn stem over Hoegaarden. 32 jongeren staan reeds lange tijd op een eenzame Hoegaardse heuvel te trappelen van ongeduld; terwijl de kinderen het groene chirogras betreden, kunnen ze niet wachten om zich samen met hun groep in het chiroavontuur te storten. Dit jaar namen we afscheid van 24 fantastische leid(st)ers Senne Smolders, Marie François, Hannelore Vanderstappen, Jamie Schoovaerts, Arthur Fets, Lotte Hanefstingels, Lieslotte Ingels, Jesse Barbier, Eline Verbruggen, Casper Vandendriessche, Anna Cossey, Marie Drews, Pepijn Scheepmans, Wannes Fourie, Wannes Verschreagen, Yentl Dehertog, Mattis Verstraeten,  Stijn Drews, Gust Holemans, Fenne Verstraete, Cas Kinnaer, Louise Boute, Hala Pietrzak, Aline Van Parijs. Maar daarnaast verwelkomen wij ook 11 enthousiaste leiders en leidsters: Charlotte François, Luna Dunon, Emile Haegemans, Daan Hoeven, Hannes Rimanque, Liene Aertssens, Lies Thys, Mauro Goyvaerts, Mitte Deweerdt, Nel Dourée, Renze Peeters
In totaal zullen 20 leidsters en 12 leiders zich elk weekend inzetten en Chiro zo mogelijk maken.

Chiro vindt normaal plaats van 14u tot 17u zondagnamiddag. Een belangrijk kernwoord in ons woordenboek is samenspel: elke zondag spelen de kinderen samen, gewoonlijk in hun eigen afdeling, maar soms spelen we ook samen met iedereen van de Chiro. Maar steeds staat ravotten, amuseren,… kortom, plezier bovenaan op het lijstje.
De kinderen zijn verdeeld volgens leeftijd in afdelingen. Er zijn aparte jongens- en meisjesgroepen voor de kleinsten (tot 12 jaar), de oudere afdelingen zijn gemengd.

Een vraag die je jezelf stelt, als je beslist om voor de eerste keer naar het chiro te komen, is: waar is dit groene gras en deze heuvel gelegen? Op onze eigen Chiro-terreinen natuurlijk.

Hoe te bereiken?
Via de Wijngaardstraat of via het steegje schuin over jeugdhuis ’t Paenhuys

Al dat lopen, springen, dansen en zingen… Een chirozondag kan wel eens vermoeiend zijn! Daarom pauzeren we telkens even met een koek en een drankje. Vergeet hiervoor geen 1 euro mee te brengen elke zondag!

Vol spanning naar de zomervakantie toeleven, het geldt ongetwijfeld voor iedereen, en zeker voor de chirogroepen. In de zomer organiseren we een bivak, het hoogtepunt van het werkjaar. Tien dagen eropuit trekken met je vrienden om samen avonturen te beleven, om samen te leven.

Tot zover onze korte inleiding. Hopelijk hebben we je de zin gegeven om verder te gaan, want Chiro is en blijft boeiend! Nog niet ontdekt? Neem dan de proef op de som en kom eens langs! We beloven dat het de moeite wordt!

Inschrijven

Door ons groeiend ledenaantal en de verbouwingen in het vooruitzicht, zijn we genoodzaakt om de inschrijvingen wat anders aan te pakken. Om een goede, kwaliteitsvolle werking te garanderen waarin veilig en verantwoord spelen centraal staat, hebben we besloten om de komende jaren een ledenstop in te lassen. Dit betekent concreet dat er een maximumcapaciteit zal worden bepaald voor alle groepen, zodat de leiding op een veilige en verantwoorde manier met de kinderen kan spelen.

Gedurende het Chirojaar: wil jouw zoon/dochter graag eens komen proberen?
Contacteer dan eerst de groepsleiding om te vragen of er nog plaats is.

  • Marike Ruyters: 0471/ 82. 84. 92
  • Simon Meylaers: 0468/ 46. 17. 70
  • Giulia Verbruggen: 0484/ 10. 31. 81
  • Noor Vangoidsenhoven: 0471/ 56. 88. 41.

–> of via e-mail: hoegaardenchiro@gmail.com

Samenkomen met kinderen en jongeren houdt ongetwijfeld risico’s in: zich verplaatsen, enthousiast spelen en ravotten, op tocht vertrekken… Het maakt een goede verzekering meer dan noodzakelijk! Je kind inschrijven is daarom van groot belang.

Verhoging lidgeld 

Het lidgeld werd in het chirojaar 2020-2021 opgetrokken naar €50,00 per lid. Deze verhoging werd doorgevoerd in samenspraak met onze VZW die zich ontfermt over de bouw van onze nieuwe lokalen. We willen onze leden een veilige en aangename omgeving bieden waar ze zich iedere zondag kunnen amuseren en daarvoor vragen we aan jullie een bijdrage.

Als Chiro zijn wij steeds bereid om onze leden en hun ouders te helpen. Wij zijn er ons van bewust dat deze verhoging niet voor ieder gezin even makkelijk is en daarom steken wij graag een helpende hand uit. Ervaar je moeilijkheden met het betalen van het lidgeld of stel je het liever even uit? Groepsleidster Marike bekijkt gezin per gezin welke oplossing we kunnen bieden voor jullie. Je kan steeds contact met haar opnemen via volgende kanalen:

  • GSM: 0472/84.67.07 (Marike)
  • E-mail: hoegaardenchiro@gmail.com (onderwerp: betaling lidgeld)
  • Spreek hem gerust aan na een Chirozondag
Na het goed verloop van vorig jaar, verzoeken we jullie ook dit jaar om het lidgeld zo spoedig mogelijk over te schrijven op BE26068898094129 met vermelding van naam, voornaam en groep.

Verzekering

 

In de chiro ben je verzekerd voor:

  • Burgerlijke aansprakelijkheid
  • Ongevallenverzekering
  • Dood en invaliditeit

Persoonlijke bezittingen van je kind (kledij, gsm, horloge, fiets,…) zijn niet verzekerd door de Chiropolis. Laat dure en waardevolle voorwerpen dus best thuis!

Uniform

We vragen jullie om zoveel mogelijk in uniform naar de Chiro te komen. Waar je ons ook tegenkomt, op straat, tijdens bivak ergens in de Ardennen, je kunt ons aan onze kleren herkennen. Blauwe hemden, beige broekjes en rokken, rode T-shirts, het zijn symbolen van diezelfde grote Chirofamilie. Ze drukken onze verbondenheid uit en tonen dat we gelijkwaardig zijn: dezelfde outfit, geen onderscheid, geen uiterlijke tegenstellingen.

Je kan het uniform zelf passen en kopen in de chirowinkel: ‘De Banier’ (J.P. Minckelerstraat 17, Leuven, 016 / 29.97.84). Je kan ook steeds een kijkje nemen op de site van de banier.

Tweedehandsuniformen, mits voorradig, zijn verkrijgbaar op de chirofeesten of op de 1e chirozondagen. Laat ons bovendien ook weten als je zelf uit je uniform bent gegroeid en het graag wil verkopen! Je kan die dan altijd na een Chirozondag droppen bij de leiding.

Chiro Hoegaarden heeft ook een eigen schitterend T-shirt die de kinderen kunnen bestellen. Het T-shirt is blauw en te koop voor 10 euro.

Vragen? Neem contact op met Marike Ruyters (0472/84.67.07) of Ina Jochmans ( 0476/ 01. 09. 90.)

Indien u in het algemeen nog vragen heeft, contacteer ons gerust!